bozicna-zvezda2

Cvet Božićna zvezda

Božićna zvezda sa svojim atraktivno obojenim listovima, a begonija i ciklama sa elegantim cvetovima predstavljaju najlepše saksijsko cveće koje će doprineti osećaju topline u vašem domu. U predstojećem periodu slava i praznika, ovo cveće je idealan poklon dragim ljudima i prijateljima.

Ove vrste cveća ne vole suv vazduh te ih u domovima treba čuvati dalje od izvora toplote. Ukoliko je vazduh suv, dobro je držati posudu sa vodom u blizini biljke. Temperatura u prostoriji od 10-12°C je optimalna za ciklame, pa je njih najbolje držati u manje grejanim prostorijama. Za begonije i božićne zvezde potrebne su nešto više temperature, minimum 15°C, dok je optimalna temperatura oko 18°C. Mesto gde ćete držati vaše biljke treba da bude najosvetljenije u prostoriji. Biljke se zalivaju po potrebi, što znači kada se supstrat prosuši. Dobro je prilikom svakog drugog ili trećeg zalivanja biljke prihraniti mineralnim vodotopivim djubrivom sa naglašenim sadržajem kalijuma.

Podelite sa Prijateljima
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
Email
Čitajte Još
ruze-ristic

Proizvodnja rezanog cveta ruže

Rasadnik ruža Ristić iz Draginja bavi se proizvodnjom rezanog cveta ruže. Ovaj rasadnik nastao je kao plod našeg projekta i danas je naš novi partner u proizvodnji ukrasnog bilja vrhunskog kvaliteta.