O nama

peric-orasac
peric-unutar-rasadnika
klijaliste2
peric-cvece
rasadnik-peric-sabac

„Rasadnik cveća Perić“ nastao je 1996. godine, kao porodični posao, u selu Orašac. Iskustvo u proizvodnji povrća kojim smo se bavili skoro pola veka pretočili smo u novu ideju, proizvodnju rasada sezonskog cveća. Nakon pet godina uporedne proizvodnje povrća i cveća, 2001. godine cvećarstvo postaje naša prvenstvena delatnost. U proizvodnji koristimo isključivo seme, reznice, supstrate i đubriva renomiranih svetskih proizvođača, u cilju postizanja vrhunskog kvaliteta, kao našeg najvišeg cilja.

Od samog početka tržištu nudimo baštensko, balkonsko i saksijsko cveće, a danas proizvodimo i kontejnerski mladi rasad i poluproizvode, namenjene za dalju proizvodnju. Voljom i radom stvorili smo mogućnost da snabdevamo gradska zelenila, tržne centre, cvećare, cvetne pijace kao i vrtove, dvorišta, terase i domove, na teritoriji cele Srbije. Od 2016. godine vršimo ožiljavanje reznica muškatli i drugih vrsta selekcije Syngenta, za firmu „Gradina SPA“ Šabac, a po posebnom odobrenju kontrolora iz same kompanije Syngenta. U okviru ove saradnje, u našem rasadniku godišnje se ožili oko 200.000 reznica.

U „Rasadniku cveća Perić“ godišnje se proizvede preko pedeset različitih vrsta cveća, i preko milion sadnica. Naša proizvodnja odvija se na površini od jednog hektara zatvorenog prostora, gde su uslovi konrolisani podnim grejanjem, izmenjivačima toplote, najsavremenijim sistemima za navodnjavanje i orošavanje, automatskim provetravanjem, otvaranjem i zatvaranjem objekata čime upravlja meteorološka stanica, automatskim sistemima za zasenu i energetsku efikasnost. Proizvodnja se odvija i na više od pola hektara otvorene površine, kao i u pomoćnim objektima među kojima je klijalište sa klijališnim komorama. Povodom toga naš rasadnik su posećivali učenici srednjih poljoprivrednih škola, među kojima i učenici srednje poljoprivredne škole iz Francuske, srednje poljoprivredne škole iz Slovenije, kao i studenti poljoprivrednog i šumarskog fakulteta iz Novog Sada i Beograda.

U dosadašnjim javnim nastupima učestvovali smo na Međunarodnom sajmu hortikulture u Novom Sadu 2009. godine, gde smo osvojili zlatnu medalju za proizvodnju rasada viola, kao i na manifestaciji „Ruže Lipolista“ gde smo 2011,2012, i 2018. godine dobitnici nagrade za najuspešniji nastup u konkurenciji izlagača van asortimana ruža. Učestvovali smo na više stručnih seminara, savetovanja i profesionalnih treninga iz oblasti hortikulture, u Holandiji (2016) i Nemačkoj (2015). Naše cveće se našlo i na 25. Letnjoj univerzijadi održanoj u Beogradu 2009. godine. Ostvarili smo saradnju sa JKP „Obrenovac“ Obrenovac, JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, JKP „Drugi oktobar“ Vršac, JKP „Zelenilo“ Kragujevac, JP „Komunalac“ Pirot, JKSP „Senta“ Senta, JKP „Gradsko zelenilo“ Čačak, JKP „Zelenilo i groblja“ Smederevo, „HE Đerdap“ d.o.o. Kladovo, „Đerdap usluge“ a.d. Kladovo, JP „Put“ Krupanj, JKP „Naš dom“ Loznica, JPKP „Lazarevac“ Lazarevac, JKP „Zelenilo“ Sombor, „Beovrt“ d.o.o. Beograd, „Cubulus“ d.o.o. Beograd, „Rio“ d.o.o. Kostolac, „Merkur“ d.o.o. Beograd… Konstantnu saradnju imamo sa velikim brojem privatnih firmi, kompanija i preduzeća, kao i drugim rasadnicima i individualnim proizvođačima cveća i drugog ukrasnog bilja. Na našu veliku radost, stalne kontakte održavamo i sa ogromnim brojem krajnjih korisnika i ljubitelja naših proizvoda.

Neke od naših nagrada

Plaketa-1
Plaketa-3
Plaketa-2

U Medijima

Emisija Dobra Zemlja

Play Video

Emisija Farma

Play Video

Emisija Domaćin

Play Video

Rasadnik Promo Video

Play Video

Proizvodnja mladog rasada

Play Video

Televizija Šabac

Play Video

Jutarnji Program RTS

Play Video

Poseta Gradonačelnika

Play Video

Kontaktirajte nas ovde